Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η διαφορά μεταξύ ψηφιακής και offset εκτύπωσης; Η εκτύπωση είναι εκτύπωση, σωστά; Αλλά όχι ακριβώς… Θα σας καθοδηγήσουμε στις διαφορές αυτών των δύο μεθόδων εκτύπωσης και θα σας εξηγήσουμε γιατί είναι λογικό να επιλέξετε τη μία ή την άλλη μέθοδο, για τις επόμενες εκτυπώσεις σας στην Μύκονο.

 

Τι είναι η ψηφιακή εκτύπωση;

Η ψηφιακή εκτύπωση δεν χρησιμοποιεί πλάκες όπως το offset, αλλά χρησιμοποιεί επιλογές όπως τόνερ (όπως στους εκτυπωτές λέιζερ) ή μεγαλύτερους εκτυπωτές που χρησιμοποιούν υγρή μελάνη. Η ψηφιακή εκτύπωση λάμπει όταν χρειάζονται μικρότερες ποσότητες. Σκεφτείτε μια σειρά από 20 ευχετήριες κάρτες ή 100 φυλλάδια.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της ψηφιακής εκτύπωσης είναι η δυνατότητα μεταβλητών δεδομένων. Όταν κάθε κομμάτι χρειάζεται έναν μοναδικό κωδικό, όνομα ή διεύθυνση σε κάθε εκτύπωση, η ψηφιακή είναι ο μόνος τρόπος. Η εκτύπωση offset δεν μπορεί να καλύψει αυτήν την ανάγκη.

Ενώ η εκτύπωση offset είναι ένας φανταστικός τρόπος για την παραγωγή εκτυπωτικών έργων εξαιρετικής εμφάνισης, πολλές επιχειρήσεις ή ιδιώτες δεν χρειάζονται μεγάλο αριθμό εκτυπώσεων όπως χιλίων τεμαχίων ή περισσότερων, οπότε και σε αυτή τη περίπτωση η καλύτερη λύση είναι η ψηφιακή εκτύπωση.

Μερικά πλεονεκτήματα της ψηφιακής εκτύπωσης:
• Το κόστος είναι χαμηλότερο για μικρό αριθμό εκτυπώσεων
• Εκτυπώνετε μόνο την ποσότητα που χρειάζεστε, όταν τη χρειάζεστε
• Μικρότερες ελάχιστες ποσότητες (μέχρι 1, 20 ή 50 τεμάχια)
• Φθηνή ασπρόμαυρη ψηφιακή εκτύπωση
• Δυνατότητα μεταβλητών δεδομένων (τα ονόματα, οι διευθύνσεις, οι κωδικοί ή η αρίθμηση μπορούν να γίνουν εύκολα)
• Η βελτιωμένη τεχνολογία έχει κάνει την ψηφιακή ποιότητα αποδεκτή για περισσότερες χρήσεις

Τι είναι η εκτύπωση offset;

Η τεχνολογία εκτύπωσης offset χρησιμοποιεί πλάκες, συνήθως κατασκευασμένες από αλουμίνιο, οι οποίες χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά μιας εικόνας σε μια «κουβέρτα» από καουτσούκ και στη συνέχεια μεταφέρει αυτήν την εικόνα σε ένα φύλλο χαρτιού. Ονομάζεται offset επειδή το μελάνι δεν μεταφέρεται απευθείας στο χαρτί.

Η εκτύπωση offset είναι η καλύτερη επιλογή όταν χρειάζονται μεγαλύτερες ποσότητες και παρέχει ακριβή αναπαραγωγή χρωμάτων και καθαρή εκτύπωση.

Μερικά πλεονεκτήματα της εκτύπωσης offset:
• Οι μεγάλες ποσότητες μπορούν να εκτυπωθούν οικονομικά
• Όσο περισσότερο εκτυπώνετε, τόσο φθηνότερη είναι η τιμή ανά τεμάχιο
• Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μεγάλη ποικιλία τύπων χαρτιού με προσαρμοσμένα φινιρίσματα
• Διατίθενται ειδικά προσαρμοσμένα μελάνια όπως χρώματα Pantone
• Υψηλότερη δυνατή ποιότητα εκτύπωσης, με μεγαλύτερη λεπτομέρεια και χρωματική πιστότητα

 

Είναι η Ψηφιακή Εκτύπωση κατάλληλη για το επόμενο προϊόν σας;

Η offset και η ψηφιακή εκτύπωση, είναι και οι δύο χρήσιμες μέθοδοι εκτύπωσης. Κάθε μία έχει ιδιαίτερα οφέλη ανάλογα με τις απαιτήσεις του έργου σας. Όταν χρειάζεστε μεγαλύτερες εκδόσεις ενός έργου, σε εκατοντάδες ή χιλιάδες, ή χρησιμοποιείτε ένα συγκεκριμένο χρώμα Pantone, η εκτύπωση offset είναι ο μόνος τρόπος.

Εάν απαιτείται μια μικρότερη ποσότητα σε εκτυπώσεις, από 100 ή και 500, τότε η ψηφιακή εκτύπωση είναι η λύση σας.

Εμείς στην CMYKONOS μπορούμε να σας εγγυηθούμε πως θα παραλάβετε το έργο σας, με το υψηλότερο επίπεδο ποιότητας που υπάρχει, και που θα σας κάνει να φαίνεστε υπέροχοι!

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 22890 22513 ή στο sales@cmykonos.gr

Related Blogs

×

Σφάλμα: Η φόρμα επικοινωνίας δε βρέθηκε.