Eπαγγελματική κάρτα με κωδικό QR

Γιατί χρειάζεστε επαγγελματική κάρτα με κωδικό QR; Ο κόσμος είναι γεμάτος με κωδικούς QR. Μπορείτε να τα βρείτε σε αφίσες, συσκευασίες, ιστότοπους, ακόμη και σε μενού εστιατορίων. Οι κωδικοί, που μοιάζουν με μια σειρά από ασπρόμαυρες κουκίδες, χρησιμοποιούνται για τα πάντα, από την παρακολούθηση πακέτων μέχρι την παροχή εξυπηρέτησης πελατών και την παραγγελία δείπνου.

Η επαγγελματική κάρτα είναι ήδη ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να μοιραστείτε τα στοιχεία επικοινωνίας σας με κάποιον, οπότε γιατί να μην το κάνετε ακόμα πιο εύκολο; Με μια επαγγελματική κάρτα κωδικού QR, οι πιθανοί νέοι πελάτες ή οι υποψήφιοι επιχειρηματικοί συνεργάτες μπορούν απλώς να σαρώσουν τον κωδικό για άμεση σύνδεση.

Αν έχετε βαρεθεί να μοιράζετε βαρετές, παλιομοδίτικες επαγγελματικές κάρτες, εμπλουτίστε το παιχνίδι δικτύωσης με κωδικούς QR. Όχι μόνο θα σας κάνει “αξέχαστους”, αλλά θα δείχνει ότι είστε ενημερωμένοι με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε πώς λειτουργούν οι κωδικοί QR  και γιατί η επαγγελματική κάρτα με κωδικό QR είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Τι είναι ο κωδικός QR;

Ο κωδικός QR (Quick Response) είναι ένας τετράγωνος κώδικας που μπορεί να σαρωθεί για να παρέχει πληροφορίες σχετικά με ένα προϊόν ή μια υπηρεσία. Κατά τη σάρωση, ένας κωδικός QR συνήθως φορτώνει έναν ιστότοπο, μια εφαρμογή ή οποιαδήποτε πληροφορία ορίζεται από τον κάτοχο. Οι κωδικοί QR είναι παρόμοιοι με τους μοναδικούς γραμμωτούς κώδικες που αναφέρονται σε φυσικά προϊόντα στα καταστήματα.

Καθένα από τα μαύρα τετράγωνα και κουκκίδες αντιπροσωπεύει συγκεκριμένα κομμάτια πληροφοριών, δημιουργώντας ένα μοναδικό μοτίβο που μεταφράζεται σε δεδομένα αναγνώσιμα από τον άνθρωπο κατά τη σάρωση. Αν και οι κωδικοί QR είναι συνήθως μικροί και απλοί στη σχεδίασή τους, είναι σε θέση να κατέχουν σημαντικό όγκο πληροφοριών.

Χάρη σε αυτό και την ικανότητά τους να μεταφράζουν πληροφορίες σε λίγα δευτερόλεπτα, οι κωδικοί QR και η επαγγελματική κάρτα με κωδικό QR έχουν κερδίσει σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια.

Τόσο πολύ που οι κάμερες των smartphone διαθέτουν πλέον ενσωματωμένους σαρωτές QR. Οι κάρτες κωδικών QR χρησιμοποιούνται συνήθως στο μάρκετινγκ και τη διαφήμιση, αλλά και  για τη διάδοση προϊόντων, εκδηλώσεων και πολλά άλλα.

Με τόσες πολλές χρήσεις για αυτούς τους κωδικούς, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι  οι επαγγελματίες ωφελούνται πάρα πολύ. Με την εύκολη σάρωση και το μικρό τους μέγεθος, είναι επίσης εύκολο να τα τοποθετήσετε σε επαγγελματικές κάρτες. Οι κωδικοί QR είναι εδώ για να μείνουν, οπότε γιατί να μην συμμετάσχετε και εσείς;

Με τι μπορεί να συνδεθεί ένας κωδικός QR σε μια επαγγελματική κάρτα;

Μέχρι και 4.000 χαρακτήρες κειμένου μπορεί να περιέχονται στο πεδίο δεδομένων ενός κωδικού QR, που χρησιμοποιούνται για οτιδήποτε, από έναν σύνδεσμο προς έναν ιστότοπο έως ένα αρχείο με δυνατότητα λήψης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κωδικούς QR για:

  • Σύνδεση απευθείας σε μια εφαρμογή
  • Επαλήθευση των στοιχείων επικοινωνίας
  • Σύνδεσμος στον ιστότοπό σας ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
  • Σύνδεσμος σε μια σελίδα εγγραφής ή προγραμματισμού
  • Στοιχεία πληρωμής προσφοράς

Οι κωδικοί QR στις επαγγελματικές κάρτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορους σκοπούς. Το πρώτο βήμα για να καθορίσετε τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς είναι να καταλάβετε πού και πότε θα το μοιραστείτε, καθώς και για ποιο σκοπό θέλετε να χρησιμοποιηθεί η επαγγελματική σας κάρτα. Οι πιθανότητες είναι ότι θα έχετε μεγαλύτερη επιτυχία εάν κατανοήσετε τα τις πραγματικές σας ανάγκες.

Eπαγγελματική κάρτα με κωδικό QR

Κάντε ερωτήσεις στον εαυτό σας για να καταλάβετε ποιες είναι οι ανάγκες σας, όπως:

  • Παρακολουθείτε μια εκδήλωση δικτύωσης που σχετίζεται με τον κλάδο σας;
  • Η δημογραφική ηλικία-στόχος σας είναι ιδιαίτερα ενεργή σε συγκεκριμένους ιστότοπους κοινωνικών μέσων;
  • Θέλετε οι άνθρωποι να μπορούν να προγραμματίζουν εύκολα ραντεβού χρησιμοποιώντας την κάρτα σας;
  • Τι είδους επαγγελματίες αναμένετε να συναντήσετε στο μέλλον;
  • Ο κωδικός QR της επαγγελματικής σας κάρτας θα πρέπει να έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει τις ανάγκες της επιχείρησής σας, καθώς και τις ανάγκες εκείνων που θα τον σαρώσουν

Ακολουθούν μερικές από τις πιο συνηθισμένες περιπτώσεις χρήσης κωδικών QR σε επαγγελματικές κάρτες:

Πρόσκληση σε δράση

Η ουσία μιας επαγγελματικής κάρτας είναι να παρέχει στους ανθρώπους έναν εύκολο τρόπο επικοινωνίας μαζί σας. Ωστόσο, να θυμάστε ότι ο κωδικός QR προορίζεται να παρέχει πρόσθετες πληροφορίες σε ό,τι είναι ήδη τυπωμένο στην κάρτα.

Πιθανότατα έχετε ήδη το όνομα και τα στοιχεία επικοινωνίας σας στη φυσική κάρτα. Αντί να συνδεθεί ξανά σε αυτό, κάντε σάρωση του κωδικού QR σας σε μια σελίδα “Εγγραφή” ή σε έναν λογαριασμό μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Το μυστήριο του ίδιου του κωδικού QR είναι πιθανό να κεντρίσει την περιέργειά τους – θέλουν να μάθουν με τι συνδέεται – επομένως χρησιμοποιήστε αυτήν την περιέργεια προς όφελός σας.

Στείλτε ένα Pre-Written μήνυμα

Αυτή είναι μια άλλη μορφή παρότρυνσης για δράση, διευκολύνοντας τους δυνητικούς πελάτες να ασχοληθούν με τις υπηρεσίες σας, επειδή έχετε ήδη κάνει τη δουλειά για αυτούς. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον κωδικό QR της επαγγελματικής σας κάρτας να στέλνει αυτόματα ένα μήνυμα κειμένου ζητώντας περισσότερες πληροφορίες, κάνοντας μια προσφορά ή ζητώντας να εγγραφούν σε ειδοποιήσεις κειμένου.

Μόλις κάνουν σάρωση, το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να πατήσουν αποστολή και θα φτάσει στα εισερχόμενά σας. Με έναν απλό κωδικό QR, έχετε αυξήσει την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας σας, έχετε κατακτήσει ένα προβάδισμα και έχετε πιάσει τα στοιχεία επικοινωνίας τους.

Προγραμματίστε ραντεβού

Διευκολύνετε τους νέους και τους υπάρχοντες πελάτες σας, να προγραμματίζουν ραντεβού με έναν κωδικό QR. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον κωδικό QR ώστε να συνδέεται απευθείας με τη σελίδα των ραντεβού σας, μειώνοντας τον χρόνο πλοήγησης στον ιστότοπό σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν προσπαθείτε να προσελκύσετε νέους πελάτες, καθώς οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να κλείσουν ένα ραντεβού εάν η διαδικασία είναι γρήγορη και εύκολη.

Ειδικές Προσφορές

Οι προωθητικές εκπτώσεις ή τα δώρα αποτελούν εξαιρετικές ευκαιρίες για κωδικούς QR. Είναι η εύκολη πρόσβαση που καθιστά σχεδόν αδύνατο για τους ανθρώπους να πουν όχι. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για διαφημιστικές αναρτήσεις, αναδυόμενα παράθυρα ή εμπορικές εκθέσεις όπου μπορείτε να μοιράσετε κάρτες με κωδικό QR στους συμμετέχοντες.

Αυτό αυξάνει την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας, αυξάνει τα έσοδα και αυξάνει την οργανική επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας.

Παρέχετε πρόσβαση στην τοποθεσία του καταστήματός σας

Αυτό είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο μάρκετινγκ εάν θέλετε να αυξήσετε την επισκεψιμότητα σε μια φυσική τοποθεσία ή εάν ανοίγετε ένα νέο κατάστημα. Με τη σύνδεση στην τοποθεσία σας σε έναν χάρτη, παρέχετε γρήγορη πρόσβαση στους πελάτες σας. Μπορείτε είτε να τις μοιράσετε σε τοπικές εκδηλώσεις είτε να κανονίσετε να τις αφήσετε σε συγκεκριμένα καταστήματα για να ενθαρρύνετε τους επισκέπτες, να περάσουν από εσάς.

Σύνδεσμος στον εικονικό χώρο της επιχείρησής σας

Η εύκολη πρόσβαση στις ηλεκτρονικές αγορές είναι ο απόλυτος τρόπος χρήσης ενός κωδικού QR για επαγγελματικές κάρτες. Χρησιμοποιώντας τρισδιάστατα μοντέλα, μπορείτε να συνδέσετε έναν διαδραστικό εκθεσιακό χώρο για να παρουσιάσετε τη συλλογή των προϊόντων σας. Αυτό όχι μόνο βελτιστοποιεί την εμπειρία αγορών, αλλά αφήνει επίσης μια μόνιμη εντύπωση στους πελάτες σας.

Επιπλέον, θα έχετε πρόσβαση σε κρίσιμες μετρήσεις σχετικά με τη διαδρομή του πελάτη. Συνεργαστείτε με τους γραφίστες μας για να βρείτε την τέλεια εμφάνιση για τις επαγγελματικές σας κάρτες, καθώς και τον καλύτερο τρόπο να τοποθετήσετε τον κωδικό QR σας για τη μεγαλύτερη πρόσφυση.

Επικοινωνήστε με τη CMYKONOS στο sales@cmykonos.gr σήμερα για να μάθετε για τις επιλογές εκτύπωσης επαγγελματικών καρτών και ξεκινήστε να προβάλλετε την επωνυμία σας σήμερα!

Related Blogs

×

Σφάλμα: Η φόρμα επικοινωνίας δε βρέθηκε.